Qui Som i Què Fem

Les Abelles són Vida

Melvida és un projecte d’apicultura sostenible nascut a la Serra de Collserola que té per objectiu repoblar d’abelles els nostres entorns rurals, tenint cura d’elles i contribuint a millorar els processos naturals de pol·linització i de protecció de la fauna i flora autòctones.

Per tal de sostenir el projecte, recol·lectem l’excedent dels productes derivats que ens ofereixen les abelles. Envasem la mel de manera artesanal i segons les flors que han utilitzat per produir-la: si el nèctar i el pol·len que han recol·lectat és de farigola, romaní, o espígol, per exemple, així ho indiquem a l’envàs.

També diferenciem entre les mels d’arnes fixes, i mels d’arnes transhumants. Fem transhumàncies per oferir a les abelles espais lliures de depredadors (vespa velutina) i climes més favorables. Així ens assegurem que tinguin les millors condicions ambientals i climatològiques durant tot l’any.

La mel recol·lectada depèn de les floracions i les condicions ambientals. Tot el producte que tenim és de temporada, i l’estoc varia segons l’època de l’any.

Moltes gràcies per confiar en Melvida!

Projecte nascut a la Serra de Collserola

“A les nostres mans es troba el seu destí, i del seu destí depèn la nostra supervivència”

Anònim

>> Fem recollida d’eixams a domicili amb pressupost previ <<

Què Fem a Melvida

Visites als Apiaris
(per a Centres Educatius)

La divulgació és un dels nostres pilars: oferim visites i activitats per escoles, famílies o grups en general. Volem donar a conèixer la importància de la preservació de les poblacions d’abelles, així com el dia a dia de la vida als apiaris i la nostra activitat. Voleu sentir-vos apicultors per un dia?

Visites als Centres Educatius

Les visites als centres educatius són unes xerrades interactives on els més petits aprendran com treballen els abellaires i les abelles.

Visites als Apiaris
(Grups, Famílies)

Podreu viure en primera persona la màgia d’estar a un apiari, i experimentar el maneig in situ de les arnes, aprenent en directe sobre la fauna i la flora.

Cursos d’Iniciació a l’Apicultura

Dirigits tant a persones sense coneixement previ com als que vulgueu ampliar coneixements per millorar el maneig de les vostres arnes (preu a consultar).

Els Nostres Productes

La nostra mel és de proximitat, crua, pura, no pasteuritzada ni manipulada.

Altres Serveis

Fem recollida d’eixams a domicili amb pressupost previ.

Homologuem pràctiques de centres i gestionem voluntariats.