Dolçes Xerrades a les Escoles / Centres Educatius

Dolçes Xerrades a les Escoles / Centres Educatius

Les trobades al vostre centre educatiu es realitzen en l’entorn òptim depenent de les circumstancies físiques de cada centre. Es poden realitzar les xerrades dins d’una aula, així com al pati de l’escola, garantint en tot moment les mesures de respecte i seguretat necessàries actualment. La seva durada oscil·la entre 1 hora /1 hora 15’ depenent de la dinàmica que es generi en cada grup, ja que entenem que cada xerrada és diferent, depenent de les necessitats i inquietuds dels assistents.

El preu per xerrada a l’escola és de 235 euros + I.V.A

L’activitat inclou:

– Presentació / Eines / Observació (arna d’observació amb abelles) / Taller espelma / Tastet

Duració: 1h / 1h 15’

*P.V.P Centres situats a BCN ciutat i municipis limítrofs. Per altres centres més allunyats, contacteu amb nosaltres per convenir l’import si us plau.

*Agrairem, en tot cas, que ens faciliteu un aparcament a l’escola, doncs  portem material didàctic pesat.

Les visites que fem a domicili  d’ESCOLES I ENTITATS, les podem dur a terme durant TOT l’ANY.

Com són les nostres dolçes xerrades?

Proposem xerrades interactives, dinàmiques i adaptades a diverses edats: introduïm diferents conceptes segons l’etapa d’aprenentatge a la que ens adrecem ja sigueu adults, gent jove o menuts i menudes a partir de 4 anys (P4). Estimem el que fem i intentem transmetre aquesta passió per tal que gaudiu tant com nosaltres ho fem.

w

Presentació

Durant la primera part de la visita es presenta el món que envolta les abelles, expliquem l’activitat dels abellaires (preferim aquesta denominació a la tradicional, apicultors) i insistim en la importància d’aquesta activitat apícola per promoure entorns complerts i sans.

Seguidament s’expliquen diferents dinàmiques relacionals entre fauna i flora: ens fem ressò de la importància de les abelles per la seva funció pol·linitzadora i de les diverses plantes i flors que visiten. En aquesta primera fase també parlem dels diferents aliments que obtenen les abelles de l’entorn: el pol·len, el nèctar, el pròpolis, etc.)

Melvida Educa

Eines

En aquest segon bloc, presentem el vestit típic d’abellaire i les eines necessàries per a desenvolupar l’activitat. És aquí on podem observar com les persones visitants van entrant al món dels abellaires, doncs el vestit és molt vistós, així com el fumador, eina que ens serveix per a fer el fum necessari per a obrir les arnes de les nostres abelles sense perill. Seguidament expliquem els diferents tipus d’abelles que podem trobar dins d’una mateixa família (reina, obreres, borinots…) i les seves necessitats.

T

Observació

Sens dubte observar és una de les parts més emocionants! Els participants tindran contacte directe amb aquests fabulosos himenòpters. Portarem una “arna d’observació” amb abelles on els més menuts podran observar-les en acció. Aquesta arna d’observació és completament estanca i s’ha construït de tal manera que no hi ha cap perill per a realitzar l’activitat amb els nens. En aquesta fase d’observació relacionem els conceptes teòrics explicats durant la presentació i els més menuts connecten la teoria amb la pràctica.

Taller Espelma / Tast de Mel amb Fruita:

Com a cloenda de la visita realitzarem un taller d’espelmes amb cera pura d’abella i podrem gaudir d’un tastet de mel amb fruita de temporada.

Galeria

Contacte i Reserves

Us volem donar les gràcies, per cuidar dels més petits, com nosaltres  ho fem de les nostres abelles, i per donar-nos la opció d’exposar-vos en què consisteix el nostre projecte, amb el que vivim dia a dia il·lusionats. Esperem de tot cor poder acostar-vos aquest meravellós  món que ens fascina tant i així contribuir, d’alguna manera, a estendre l’educació ambiental que trobem tan necessària avui en dia.

Reserves

Podeu escriure'ns un correu o bé omplir i enviar el formulari.

melvidaeduca@gmail.com

5 + 2 =