Què són les nostres dolçes xerrades

DOLçES XERRADES

Des de Melvida, veiem la feina que fem amb les abelles com una oportunitat per a l’educació ambiental. És per això que paral·lelament a la comercialització dels nostres productes derivats de les abelles, realitzem activitats educatives per tota la família. Us les presentem a continuació i us expliquem qui som, què fem i com treballem:

Melvida és un projecte nascut al Parc Natural de la Serra de Collserola (Barcelona) que es basa en l’estima i l’observació de l’entorn natural. Al llarg dels anys s’ha detectat que la fauna i la flora dels ecosistemes va minvant en riquesa i quantitat i aquest fet afecta de manera molt significativa la població de les abelles. És per això que el nostre projecte persegueix l’objectiu de repoblar els nostres entorns d’abelles, mitjançant l’ implicació personal de cadascú de nosaltres i de la societat en la que vivim per tal d’aportar el nostre petit granet de sorra a aquesta problemàtica.

Melvida Educa

Creiem fermament que l’educació és una eina bàsica per fer créixer la consciencia social i és per això que Melvida Educa té la voluntat d’apropar i crear consciència d’aquest fenomen fent una tasca divulgativa a través de diversos mitjans: realitzant entrevistes a ràdios i diaris locals, divulgant la nostra feina a través de les xarxes socials, fent xerrades a escoles i centres formatius i organitzant visites guiades als nostres apiaris situats a diversos punts estratègics dels boscos de Collserola.

Són activitats dirigides a tot tipus de públic i, alhora, creiem també que els més petits són els primers que s´han de beneficiar d’aquest coneixement i anar sembrant la llavor del canvi.

Melvida Educa

Com són les nostres dolçes xerrades?

Proposem xerrades interactives, dinàmiques i adaptades a diverses edats: introduïm diferents conceptes segons l’etapa d’aprenentatge a la que ens adrecem ja sigueu adults, gent jove o menuts i menudes a partir de 4 anys (P4). Estimem el que fem i intentem transmetre aquesta passió per tal que gaudiu tant com nosaltres ho fem.

On Fem les Dolçes Xerrades

Visites als Apiaris per a Escoles / Centres Educatius

Volem donar a conèixer la importància de la preservació de les poblacions d’abelles, així com el dia a dia de la vida als apiaris i la nostra activitat. Voleu sentir-vos apicultors per un dia?

Visites als Apiaris per a Particulars i grups

Podreu viure en primera persona la màgia d’estar a un apiari, i experimentar el maneig in situ de les arnes, aprenent en directe sobre la fauna i la flora.

Dolçes Xerrades a les Escoles / Centres Educatius

Les visites als centres educatius són xerrades interactives on els més petits aprendran com treballen els abellaires i les abelles.

*IMPORTANT: Les escoles hauríeu d’informar a les famílies que el dia de la sortida han de venir vestits amb màniga llarga i pantaló llarg si us plau, i portar doble mitjó (observació aplicable a famílies i particulars). Nosaltres, des de Melvida portem els Epis reglamentaris i necessaris per a tots els participants per tal d’anar ben equipats i realitzar l’activitat de forma segura.

A nivell de requeriments bàsics també és important saber si hi ha algun participant al·lèrgic als insectes, a la mel o a la fruita (pel tastet que fem). De totes maneres, comentar que nosaltres complim i disposem de totes les mesures preventives i d’actuació necessàries. Caldrà emplenar el full de responsabilitat (formulari adjunt) i enviar-lo amb anterioritat a la visita via e-mail.

Pel que fa a les dates, hem de tenir en compte que les xerrades a escoles i les visites als apiaris didàctics les realitzarem a partir del mes de març fins a mitjans d’octubre. Les activitats a l’aire lliure son susceptibles de cancel·lació si plou o fa mal temps doncs les abelles no estarien confortables.

Totes les persones que vinguin a visitar l'apiari i tinguin el cabell llarg, és necesari que se'l recullin abans de col.locarse el vestit de protecció, ja que els evitará incomoditats.

Projecte nascut a la Serra de Collserola

“A les nostres mans es troba el seu destí, i del seu destí depèn la nostra supervivència”

Anònim